oefenterrein voor leerling-autobestuurders

Op de gemeenteraad van 21 februari deed Laurens Hofman een voorstel aan het gemeentebestuur om een oefenterrein voor leerling-bestuurders in te richten. Op dit oefenterrein kan men op een behoorlijke wijze de manoeuvres oefenen die men onder de knie moet hebben voor het verstrengde praktijkexamen.  Dit voorstel werd bedacht en vorm gegeven door de liberale jongeren in Dendermonde.  

Helaas was de schepen van mobiliteit het idee niet genegen. Volgens de schepen is er geen vraag naar en kan zo’n simulatie om automanoeuvres te oefenen perfect met kegels (!) gebeuren. Jong VLD Dendermonde is het daar niet mee eens. Voorzitter Maarten De Boeck reageert: “Dit voorstel is er gekomen uit rechtstreeks contact met Dendermondenaren. Zowel ouderen, als jongeren zien zo’n oefenterrein in Dendermonde als een goede zaak. Wat de kegels betreft: zolang er geen kegels bestaan met de hoogte en breedte van een autobumper zijn kegels een belachelijk alternatief.”

Bovendien krijgt het voorstel niet alleen steun bij de Dendermondse jongeren, maar ook rijschool Traffix uit deelgemeente Sint-Gillis-Dendermonde is te vinden voor dit idee en steunt het voorstel van de jongliberalen. Zij krijgen regelmatig jongeren over de vloer die hen vragen waar ze op behoorlijke wijze de nodige automanoeuvres kunnen oefenen. 

Jong VLD Dendermonde is ervan overtuigd dat een oefenterrein de Dendermondse jongeren ten goede zou komen: zo zou het oefenterrein ondermeer de lokale verkeersveiligheid én de slaagkansen van de jeugd bij het verstrengde praktijkexamen een mooie duw in de rug geven. 

De liberale jongeren gaan in de nabije toekomst het gemeentebestuur trachten te overtuigen. 

Wil je graag het gehele voorstel lezen? klik hier!